Ostvareni prihodi veći za 36 odsto /Foto: RTRS
Ekonomija Izdvojeno

Došić: Ostvareni prihodi veći za 36 odsto

Republička uprava za igre na sreću je tokom sedam mjeseci ove godine ostvarila prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću od 49.231.636 KM, dok je dobitak u istom periodu lani iznosio 36.243.939 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove uprave Aleksandar Došić.

Došić je za Srnu rekao da, procentualno izraženo, to predstavlja ostvareni prihod po tim segmetima veći za 36 odsto.

On je naveo da bi potpuni efekat Zakona o igrama na sreću trebalo da bude postignut uspostavljanjem računarskog sistema za nadzor nad priređivanjem igara na sreću u Srpskoj, čije je uvezivanje u toku i koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, Srpska u pogledu uvođenja računarskog sistema za nadzor nad priređivanjem igara na sreću u potpunosti prati praksu razvijenih zemalja koje već odavno imaju razvijen takav sistem.

On je pojasnio da takav sistem podrazumijeva potpunu kontrolu uplata i isplata u oblasti igara na sreću i tim načinom će i inspektori Republičke uprave za igre na sreću u svakom trenutku na terenu imati uvid u legalnost rada prirećivača, u svakom dijelu Republike Srpske.

Došić je pozvao građane Republike Srpske da, ukoliko imaju saznanja o ilegalnom priređivanju igara na sreću, o tom obavijeste Upravu, kako bi inspektori preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Izvor Srna

Tagovi

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.