Vijesti

Spajaju se Elta-Kabel Doboj, Telrad Bijeljina i Blicnet Banjaluka

Domaći kablovski operateri Elta-Kabel Doboj, Telrad Bijeljina i Blicnet Banjaluka ušli su u proces spajanja i od sada će poslovati pod imenom “supernova”.

Kako je saopšteno iz ovih preduzeća,

“Nakon provedenih statusnih promjena dalje poslovanje nastaviće pod zajedničkim brendom *supernova i poslovnim imenom koje će biti u skladu sa imenom brenda. Sadašnji korisnici mogu da nastave da koriste svoje postojeće, ranije odabrane pakete usluga po istoj cijeni mjesečne pretplate i pod istim uslovima”, saopšteno je iz ovih preduzeća.

U saopštenjima operatera se navodi da svi ugovori koje su korisnici zaključil nastavljaju da se primjenjuju u cijelosti, a nova kompanija će kao univerzalni pravni sljedbenik preuzeti sva prava i obaveze kompanija koja se spajaju”, saopštili su operateri, koji namjeravaju, kako ističu, da ujedinjeni pod novim brendom svim svojim korisnicima ponude potpuno nove servise i kvalitetnije usluge.

Navedena društva su u 100-postotnom vlasništvu m:tela i trenutno su dio m:tel grupe, a gdje još spadaju Logosoft Sarajevo i Financ Banja Luka.

U Strateškom plana m:tela a.d. Banja Luka za period 2022-2026. godine, kao jedan od ciljeva istaknuto je “iskorišavanje sinergetskih efekata na nivou m:tela i pripadajućih zavisnih društava, te unapređenje postojeće tržišne pozicije i internih aspekata poslovanja”.

Konsolidacija poslovanja u mtelu dolazi nakon što je u prethodnim godinama ovaj telekom operater intenzivno širio poslovanje kroz akvizicije i za što veći tržišni udio natjecao se sa United Groupom.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.