Vijesti

Sutra o problemima zastoja na granici sa Hrvatskom

Spoljnotrgovinska komora BiH sutra organizuje sastanak o hitnom rješavanju dugih zadržavanja i zastoja na graničnim prelazima sa Hrvatskom.


Iz Spoljnotrgovinske komore BiH napominju da na granici sa Hrvatskom nema dovoljno prelaza sa potpunim inspekcijskim nadzorom /BIP/ i “zelenih koridora”, a problem je i radno vrijeme fitosanitarnih inspektora u sezoni, zbog čega se stvaraju kilometarske kolone vozila ispred graničnih prelaza.

Sastanak je organizovan na inicijativu privrednih subjekata, odnosno izvoznika i Udruženja međunarodnih drumskih prevoznika tereta Spoljnotrgovinske komore BiH koji su pogođeni što na granici sa Hrvatskom nema dovoljno BIP-ova na kojim se može obezbijediti fitosanitarni sertifikat za pošiljku drvne građe i proizvoda od drveta, te otežanim protokom sezonske robe na graničnim prelazima Stara Gradiška i Nova Sela zbog kratkog radnog vremana fitosanitarnih inspektora.

Osim predstavnika Komore i privrednih subjekata, očekuje se da će sastanku prisustvovati i predstavnici nadležnih institucija.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.