Vlada Srpske donosi odluku o visini najniže plate
Izdvojeno Vijesti

Vlada Srpske donosi odluku o visini najniže plate

Prije isplate januarske plate koja se dijeli u februaru, odluka Vlade Srpske o visini najniže plate u 2023. godini, poručio predsjednik Vlade Radovan Višković.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Vlada Srpske donijeti odluku o visini najniže plate za ovu godinu prije nego što bude isplaćena prva ovogodišnja – januarska koja se dijeli u februaru.

On je podsjetio da je i ranije postojao pritisak na Vladu Srpske da donese odluku o najnižoj plati prije Nove godine, ali da je tada poručio socijalnim partnerima da se dogovore o tome.

Podsjećamo, Izvršni odbor Unije poslodavaca Republike Srpske je saopštio da iznos najniže plate u ovoj godini treba da bude 673 KM. Nisu zadovoljni dijalogom socijalnih partnera, traže od Vlade Srpske da izradi Pravilnik o utvrđivanju iznosa najniže plate.

Premijer Višković je rekao da socijalni dijalog vode Unija udruženja poslodavaca i sindikat, a da je Vlada tu u funkciji medijatora, dodajući da su poslodavci u tome “napravili korak naprijed”, predloživši da minimalna plata bude 673 KM.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.