utra na Predsjedništvu o gasovodu /Foto: Srna
Izdvojeno Vijesti

Dodik: Sutra na Predsjedništvu o gasovodu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sutra na sjednici Predsjedništva BiH tražiti da se stavi na dnevni red saglasnost za prelazak gasovoda preko granične linije Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske, čime bi se ispunili svi uslovi da “Gasprom” uđe u tako nešto.

Dodik je rekao da dvije civilizacijski važne stvari za ovaj kraj – gasovod i auto-put upravo čekaju saglasnost lokalnih organa i Brčko distrikta da bi se moglo ići dalje.

Potpisivanje ugovora o izgradnji auto-puta Vukosavlje -Brčko

Dodik je napomenuo da će sutra predstavnici Republike Srpske sa kineskom kompanijom potpisati ugovor za izgradnju auto-puta od Vukosavlja do granice sa Brčko distriktom negdje u Lončarima.

Prema njegovim riječima, razlog što do sada nije obuhvaćen Brčko distrikt je to jer strukture još nisu probile trasu, a bez toga nije moglo da se razgovara.

On je podsjetio da je ranije počela izgradnja mosta na Savi prema Srbiji, koja završava taj most i gradi auto-put od Rače do Kuzmina.

Dodik je rekao da je zamolio funkcionere u Brčkom da stave to pitanje na dnevni red, jer smatra da to nije samo pitanje auto-puta, nego i pitanje gasovoda.

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.