Foto: Pexels/ "Penzioneri zadovoljni povećanjem penzija"
Izdvojeno Vijesti

Trifunović: Penzioneri zadovoljni povećanjem penzija

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović izjavio je Srni da su penzioneri zadovoljni povećanjem penzija za 10 odsto, te najavio da će sa Vladom Srpske razgovarati o dodatnom povećanju u ovoj godini.


“Riječ je o najvećem procentualnom povećanju koje se u zadnjih nekoliko godina dogodilo. Do sada su penzije redovno usklađivane svakog 1. januara i najveće redovno usklađivanje je bilo ove godine od četiri odsto”,
rekao je Trifunović.

On je podsjetio da su sa Vladom Srpske, imajući u vidu događaje na globalnom nivou, rast inflacije i cijena, još u martu dogovorili da se penzije povećaju i da je Vlada tu odluku donijela u aprilu.

“Od aprila cijene su još porasle i očekujemo i razgovaraćemo sa Vladom Srspke da se u ovoj godini obezbijedi još jedno povećanje penzija da bi se koliko-toliko zadržao standard penzionera na pristojnom nivou”, naglasio je Trifunović.

Foto: Srna / Sastanak Višković i Trifunović u 2021.godine

On je dodao da će sljedeće sedmice tražiti razgovor sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske počeo je u srijedu, 8. juna, isplatu penzija za maj, koje su uvećane za 10 odsto.

Majskom isplatom obuhvaćen je ukupno 272.521 korisnik prava, a potrebno je 115,73 miliona KM u neto iznosu, odnosno 117,16 miliona KM u bruto iznosu. 

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.