Italijanski privrednici zainteresovani za ulaganje u Srpsku / Foto: Srna
Izdvojeno Vijesti

Italijani zainteresovani za ulaganje u Srpsku

Italijanska Vlada je među prioritetima djelovanja odredila i direktno ulaganje u zemlje zapadnog Balkana, među kojima su Republika Srpska i BiH, istaknuto je na sastanku rukovodstva Investiciono-razvoje banke /IRB/ Srpske i Udruženja italijanskih privrednika u BiH.

IRB će dostaviti Udruženju konkretan prijedlog za direktnu mogućnost ulaganja italijanskih privrednika u Republiku Srpsku koji će sadržavati konkretan plan mogućeg investiranja u oblasti turizma, poljoprivrede, drvoprerađivačke i ostalih djelatnosti, saopšteno je iz IRB-a Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac je na sastanku u Banjaluci upoznao italijanske privrednike o aktivnostima ove banke na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, kao i o detaljno sačinjenom njenom investicionom profilu i profilima lokalnih zajednica koji sadrže detalje potrebne potencijalnim ulagačima.

Predsjednik Udruženja italijanskih privrednika u BiH Đuzepe Franki upoznaće o detaljima sastanka asocijaciju privrednika u Italiji koja ima 500.000 članova, kao i italijansko udruženje malih i srednjih preduzeća sa 100.000 članova, sa kojima imaju dobru saradnju.

Saradnja Udruženja italijanskih privrednika u BiH i IRB-a biće nastavljena i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.