Uncategorized

Oko 480.000 evra za projekte privrednih subjekata

Privredni subjekti iz BiH i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, od danas mogu aplicirati za bespovratna sredstva iz “Čelendž tu čejndž” programa, čiji indikativni budžet iznosi oko 480.000 evra.


Za potencijalne korisnike iz kategorije startapa, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 evra, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 evra.

Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50 odsto ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija implementacija ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Aplikacije je moguće dostaviti do 23. novembra do 16.00 časova, saopšteno je iz Sarajevske regionalne razvojne agencije /SERDA/.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv sprovodi se isključivo putem onlajn prijave na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju koji se nalazi na veb-stranici /www.c2c.ba/, gdje je dostupan i vodič za aplikante, koji je sastavni dio aplikativnog paketa.

Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte /štampana forma/, putem faksa ili na neki drugi način neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja.

S ciljem detaljnijeg informisanja potencijalnih aplikanata, planirana je organizacija info-sesija čiji će termini biti objavljeni na projektnoj veb-stranici.

Projekt “Čelendž tu čejndž” je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti tri miliona evra, koji finansira Švedska, koji implementira SERDA, u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i region Ostergotland iz Istočne Švedske.

Izvor Agencije

Dodaj komentar

Kliknite da biste komentarisali

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.