Goran Maričić (Foto:Poreska uprava Republike Srspke)
Ekonomija Izdvojeno Vijesti

Otkriven 101 neprijavljeni radnik

U prvoj polovini ove godine izvršeno je187 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa,i tom prilikom otkriven je 101 neprijavljeni radnik izjavio je Srni direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić.

Zbog neprijavljivanja radnika izrečene su kazne u ukupnom iznosu od 284.000 maraka.

“Kada je u pitanju cijela prošla godina, izvršeno je ukupno 618 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa u kojima je otkriveno 168 neprijavljenih radnika zbog čega su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 606.000 KM”, podsjetio je Maričić za Srnu.

Maričić je pozvao poreske obveznike da poštuju propise u ovoj oblasti, a građane da prijave apsolutno sve uočene nepravilnosti.

Prijave se mogu izvršiti putem imejl adrese kontakt@poreskaupravars.org ili na brojeve telefona koji se mogu pronaći na internet stranici Poreske uprave.

Iz Poreske uprave su poručili da im nije cilj kažnjavanje, već uvođenje poreskih obveznika u legalno poslovanje, kao i suzbijanje nelojalne konkurencije, odnosno da svi poreski obveznici u Srpskoj posluju pod istim uslovima.

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.