Hercegovačka kuća proslavila peti rođendan
Izdvojeno Vijesti Zdravlje

Hercegovačka kuća ponos Trebinja i Srpske

Prodavnica tradicionalnih hercegovačkih proizvoda “Hercegovačka kuća” ponos je Trebinja i Republike Srpske. Ovaj domaći turistički biser, svjetski je priznat projekat.

Pet godina je prošlo od kako je “Hercegovačka kuća” startala sa radom. Danas, u ovoj prodavnici domaći i strani posjetioci mogu pronaći više od 1.000 proizvoda.

“Postignut je veliki uspjeh s obzirom na to da je projekat postao i svjetski priznat”, izjavio je direktor Agrarnog fonda grada Trebinje Veselin Dutina, na obilježavanju petogodišnjice rada i postojanja “Hercegovačke kuće”.

Hercegovačka kuća u Beogradu

U specijalitetima Hercegovine uskoro će moći da uživaju i Beograđani. U Beogradu će biti otvaren objekat “Hercegovačke kuće”, preostalo je da gradonačelnik Beograda potpiše ugovor o zakupu poslovnog prostora, te da se taj prostor adaptira, što će se raditi ubrzano.

“Poslovni prostor `Hercegovačke kuće` će se nalaziti u opštini Vračar. Tržištu Beograda ćemo ponuditi sve proizvode koji se nalaze na policama `Hercegovačke kuće`”, rekao je Dutina.

Foto: Facebook/Hercegovačka kuća

Dutina kaže da je evidentan ogroman uspjeh koji su postigli svi proizvođači “Hercegovačke kuće”, zaposleni u Agrarnom fondu, te rukovodstvo grada Trebinje koje podržava njihov rad.

“Grad Trebinje je sa pričom o `Hercegovačkoj kući` osvojio prvo mjesto na svjetskom sajmu turizma u Berlinu kao najbolja održiva destinacija”, rekao je Dutina.

Gradska vlast podrška turizmu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da uspjeh to što je u “Hercegovačkoj kući” zastupljeno više od 1.000 proizvoda, te da je otvaranje objekta u Beogradu veliki potencijal za koji je potrebno unaprijediti asortiman proizvoda.

“Grad Trebinje uvijek će pružiti podršku vrijednim poljoprivrednim proizvođačima, a preduslovi za razvoj poljoprivrede su stvoreni. Rješavanjem sistema za navodnjavanje segment poljoprivrede biće još napredniji”, naglasio je gradonačelnik Trebinja.

Agrarni fond grada Trebinje će u budućnosti raditi na proširenju asortimana poljoprivrednih proizvoda “Hercegovačke kuće”, gdje će svoje mjesto naći i poljoprivredni proizvođači iz drugih opština istočne Hercegovine.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.