Foto: Srna
Vijesti Zdravlje

Obnavlja se avio linija od Banjaluke do Tivta

Obnavlja se avio linija od Banjaluke do Tivta, najavila je vršilac dužnosti izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika Crne Gore “Air Montenegro” Dragana Frantov Nikolić. Početak avio- letova iz Banjaluke za Tivat očekuje se od 17. juna ove godine.

Crna Gora u ovoj ljetnoj sezoni nudi turistima iz Republike Srpske i regiona povoljne cijene smještaja, te brojne kulturne manifestacije u kojima mogu da uživaju, rečeno je danas na promociji ponude ove zemlje u Banjaluci.

“Letovi će biti organizovani tri puta nedeljno do 16. septembra, a cijena povratne karte kreće se od 89 evra sa uključenim prtljagom do 23 kilograma težine”, rekla je vršilac dužnosti izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika Crne Gore “Air Montenegro” Dragana Frantov Nikolić.

Savjetnik direktora Turističke organizacije Crne Gore Amel Dedić očekuje dobru posjećenost turista sa ovog tržišta, navodeći da će cijene sještaja u hotelima biti od 18 evra u Baru, 30 evra u Tivtu i Ulcinju, 50 evra u Herceg Novom, te 60 evra u Budvi.

“Pored hotela, tu je i privatni smještaj i on se može naći već za sedam evra po osobi na Primorju, te 10 evra na sjeveru Crne Gore. Porodični apartman se može naći već od 30 evra”, rekao je Dedić i dodao da su hotelijeri pripremili brojne povoljnosti za turiste, odnosno za djecu.

Ivana Rebić iz Turističke organizacije Budva rekla je da se cijene smještaja u hotelima kreću od 30 evra u kategorijama tri zvjezdice, 40 evra u kategorijama četiri zvjezdice i 97 evra u hotelima sa pet zvjezdica.

Budva, prema njenim riječima, ima više od 30.000 ležajeva u privatnom smještaju gdje su cijene od 10 evra po krevetu.

Ona je dodala da su i ove godine pripremili kvalitetnu ljetnu ponudu za sve generacije koje tu žele da ljetuju, od kulturnih, sportskih, manifestacija do noćnih provoda za mlade.

Foto: Srna

Miloš Kovačević iz Turistučke organizacije Herceg Novi najavio je za ljeto dva nova muzička festivala – “Skale”, koji će biti nastavak nekada popularnog festivala “Sunčane skale”, koji počinje 26. juna i trajaće tri dana, a učestvovaće poznata imena regionale muzičke scene.

“Na drugom muzičkom festivalu koji će biti organizovan od 19. do 21. avgusta ulestvovaće DŽiboni, Balaga, `Hladno Pivo` i drugi”, rekao je Kovačević.

Mirza Krcić iz Turističke organizacije opštine Kotor pozvao je turiste iz Republike Srpske da dođu u posjetu, posebno zbog povoljnosti da je aerodrom Tivat udaljen svega deset kilometara.

On je naveo da Kotor nudi turistima zanimljiv kulturni programa, napomenuvši da se ove godine obilježavaju tri decenije od početka poznatog dječijeg festivala, nakon čega počinje “Kotor art”, prva subota u avgustu predviđena je za veliki ljetni internacionalni karneval, a treća subota u tom mjesecu rezervisana je za “Bokeljsku noć”.

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.