Vijesti

Javni poziv: Za podršku poljoprivredi 400.000 KM bespovratnih sredstava

U okviru projekta “EU za poljoprivredu“ /EU4AGRI/, objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružaocima konsultantskih usluga u pripremi poslovnih planova, vrijedan 400.000 KM, saopšteno je iz UNDP-a.

Krajnji cilj poziva je pomoći poljoprivrednim proizvođačima, prerađivačima prehrambenih proizvoda i stanovništvu ruralnih područja u BiH da naprave što kvalitetnije prijedloge prilikom apliciranja za bespovratna sredstva EU.

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti preduzeća i udruženja građana /nevladine organizacije/ koje su registrovane u BiH i koje imaju iskustvo u realizaciji programa obuke i konsaltinga u oblasti poslovnog planiranja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

U okviru javnog poziva na raspolaganju je 400.000 KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu maksimalno iznositi do 40.000 KM.

Ta sredstva će podnosioci prijava koristiti za realizaciju programa obuke u pripremi poslovnih planova za lica koja pružaju ili namjeravaju pružati ovu uslugu krajnjim korisnicima.

Prijave se podnose od 10. juna, isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava na https://javnipoziv.undp.ba/, dok je krajnji rok za prijavu 8. juli.

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne veb stranice projekta, eu4agri.ba

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.