Vijesti

Prijavi korupciju inspektora na jednom mjestu

Udruženje “DON” je potpisalo Sporazum sa Inspektoratom Republike Srpske o zajedničkoj borbi protiv zloupotrebe službenog položaja i unapređenje zaštite potrošača u inspekcijskim kontrolama.

Sporazum je rezultat projekta  „Javni interes potrošača u borbi protiv korupcije u radu inspekcijskih službi – Monitoring potrošačkih prigovora“, koji Udruženje građana „DON“ sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj projekta je smanjenje mogućnosti za koruptivne radnje tokom inspekcijskog nadzora trgovačkih radnji u skladu sa potrošačkim prigovorima u Republici Srpskoj.

Kroz aktivnosti projekta cilj je građane ohrabriti da prijave sumnju na koruptivne radnje prilikom inspekcijskog nadzora, doprinijeti kreiranju transparentnog mehanizma za unapređenje inspekcijskih nadzora i praćenja inspekcijskih kontrola i osigurati adekvatan monitoring prijava potrošača u slučajevima vezanim za zloupotrebe i korupciju tokom inspekcijskih kontrola po prijavama potrošača.

Svi građani mogu prijaviti sumnju na zloupotrebu položaja i koruptivne radnje u inspekcijskom nadzoru na stranici www.zastitnikpotrosaca.org .

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana