Vijesti Zdravlje

Banja Luka i Foča domaćini Svjetskog prvenstva u raftingu

Banjaluka će ovog maja ponovo biti centar svijeta. Banja Luka će, zajedno sa Fočom, biti domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu, koje će se održati na rijekama Vrbas i Tara od 25. maja do 1. juna.

“Grad Banjaluka, rijeka Vrbas i banjalučki rafting klub Kanjon domaćini su Svjetskog prvenstva u raftingu u kategoriji R4. Više od 500 takmičara iz cijelog svijeta odmjeriće snagu i umijeće na bukovima plahovitog Vrbasa, uživati u uzbudljivim brzacima i pejzažima koji oduzimaju dah. Ponosni smo organizatori najveće svjetske rafting smotre u kategoriji R4 “, kaže direktor takmičenja Aleksandar Pastir.


Prijave za Svjetsko prvenstvo 2022. bile su otvorene do 10. marta, a već 13. marta sa priprema je počela i ženska reprezentacija BiH.
Kapiten RK Kanjon i ženske reprezentacije Milena Kolobarić kaže da se ekipa ozbiljno priprema za ovo prestižno takmičenje .

Pripreme za najveću svjetsku rafting smotru su uveliko u toku, kaže Dragan Babić kapiten muške rafting reprezentacije (Dajak klub). Pripreme su u Kanjonu Vrbasa u divljim vodama u čamcima i na kapijama.

Rafting klub “Kanjon” centar svijeta
Organizator ovog prestižnog takmičenja je Rafting klub „Kanjon“. Zahvaljujući njihovim aktivnostima Banjaluka , Vrbas i Bosna i Hercegovina su postale regionalnim središtem avanturističkog turizma i ekstremnih sportova. Dokaz za to su i Svjetsko rafting prvenstvo „WRC Banjaluka Vrbas 2009“, najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini od Olimpijskih igara održanih 1984. do danas, zatim Evropsko prvenstvo u raftingu 2005, 9 Eurokupova i jedan Svjetski kup koji smo takođe organizovali. Pokretači su i osnivači BH rafting lige kao i Balkanske rafting lige.

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.